Település:
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Mátészalka
Kategória:
Bor és gasztronómia
Holdvölgy Prémium Vertikális Kóstoló Mátészalkán
Szatmári Múzeum Kossuth út.5., Mátészalka
Részletek
Vertikális Prémium Holdvölgy kóstoló Mátészalkán!
Egy különleges vertikális kóstolóval érkezik hozzánk Gincsai Tamás borakadémikus, a mádi Holdvölgy Pincészet főborásza. Két tétel után három évjárat Visiont és Eloquence-t hasonlíthatunk össze. Minderre a Mátészalkai Borestek keretében lesz lehetőségük a borbarátoknak, július 31-én, pénteken 19.00 órától a Szatmári Múzeumba.
Az egykoron a nyíregyházi Krúdy Gimnázium biológia-kémia szakán végzett fiatalember a budapesti Corvinus Egyetem diplomázott, diplomamunkáját a tokaji aszú élettani hatásáról írta. Tizenöt éves kora óta érdekli a szőlészet a borászat, 2002 őszén járt Mádon szüretelni, s ahogy emlékszik rá, az a nap élete egyik meghatározó élménye volt. Édesanyja rosszallóan nézett rá, amikor mutatta az aszúszemeket, minek nekünk penészes szőlő, de Tamás rögtön mondta: ezek nem akármilyen szőlőszemek, ezek Tokaj kincsei.
Az egészséget mindig is fontosnak tartottam, vallja Tamás, ezért különösen érdekelt a borok, és ezen belül a tokaji aszú élettani hatása. Alaposan beleástam magam ebbe a témába, és rádöbbentem, hogy az aszú rendelkezik a legtöbb jótékony hatással a borok közül. Aszúkóstolókon szoktam is a vendégeknek mondani, hogy ami a poharukban van, az a legjobb természetes B-vitamin és szelénforrás, tele számos más fontos nyomelemmel, sőt: jelentős mennyiségben tartalmaz szerotonint, vagy más néven boldogsághormont is.” Előbb a Dereszlánál Bai Edit irányítása mellett dolgozott, majd Villány a Vylyan Pincészetnél Ipacs Szabó István mellett elsajátíthatta a rozé- és vörösbor készítés technológiáját.
Több mint hét éve erősíti a Holdvölgy csapatát, ahol Berecz Stephanie-től vette át a stafétabotot. Az első önálló évjárata a 2013-as volt, akkor készítette el a Vision-t, furmint, hárslevelű és kabar fajták egyedi arányú házasításával. Ez annyira jól sikerült, hogy az összes bora közül erre a tételre a legbüszkébb! Tamás újító szellemiségét és kiváló stílusérzékét dicséri, hogy a Vision az elmúlt években elnyerte a hongkongi Decanter Asian Wine Awards aranyérmét, a San Franciscó-i világverseny dupla aranyérmét, emellett az amerikai Wine And Spirits magazintól 90 pontot, a texas-i TexSom International Wine Awards világversenyen pedig különdíjat kapott. A Vision mára a világ legkülönbözőbb nagyvárosaiban több mint húsz Michelin-csillagos étteremben is kóstolható. „Az utóbbi évek díjai közül azok, amelyekkel részben vagy egészben már Gincsai Tamás munkája is elismerésre került: a 2012-es és 2015-ös évjáratú Exaltation sárgamuskotály aranyérme és Top10 minősítése a Muscats du Monde világversenyen.
A Nyíregyházi Borest kóstoló borai:
Hold and Hollo UPPP 2019
Hold and Hollo Dry 2017
Holdvölgy Vision 2018
Holdvölgy Vision 2017
Holdvölgy Vision 2014
Holdvölgy Eloquence 2010
Holdvölgy Eloquence 2008
Holdvölgy Eloquence 2007
A rendezvényen a részvétel regisztrációhoz kötött, melyet e-mailen (cherryland@keletnet.hu, vagy igazgato@szatmarimuzeum.hu, ) keresztül, vagy telefonon Dr. Cservenyák László 30/903-071, SMS-ben, Messengeren, esetleg Viberen lehet megtenni!
A rendezvényen a borokhoz hideg borfalatkákat, házi sonkát, és tarját, füstölt kolbászt, sajtokat, péksüteményeket, a 383 The Kopjáry Water prémium ásvány és a Bakos Szikvíz szóda vizét szervírozunk kedves vendégeinknek.
A kóstoló végén, lehetőség lesz a megkóstolt borokból -akár nagyobb mennyiségben is - vásárolni!
A kóstoló ára: 8500 Ft
Érdeklődés, foglalás:
Dr. Cservenyák László 30/903-071
Információ: nyhborozo.hu, Facebook/nyhborozo.hu
Egy különleges vertikális kóstolóval érkezik hozzánk Gincsai Tamás borakadémikus, a mádi Holdvölgy Pincészet főborásza. Két tétel után három évjárat Visiont és Eloquence-t hasonlíthatunk össze. Minderre a Mátészalkai Borestek keretében lesz lehetőségük a borbarátoknak, július 31-én, pénteken 19.00 órától a Szatmári Múzeumba.
Az egykoron a nyíregyházi Krúdy Gimnázium biológia-kémia szakán végzett fiatalember a budapesti Corvinus Egyetem diplomázott, diplomamunkáját a tokaji aszú élettani hatásáról írta. Tizenöt éves kora óta érdekli a szőlészet a borászat, 2002 őszén járt Mádon szüretelni, s ahogy emlékszik rá, az a nap élete egyik meghatározó élménye volt. Édesanyja rosszallóan nézett rá, amikor mutatta az aszúszemeket, minek nekünk penészes szőlő, de Tamás rögtön mondta: ezek nem akármilyen szőlőszemek, ezek Tokaj kincsei.
Az egészséget mindig is fontosnak tartottam, vallja Tamás, ezért különösen érdekelt a borok, és ezen belül a tokaji aszú élettani hatása. Alaposan beleástam magam ebbe a témába, és rádöbbentem, hogy az aszú rendelkezik a legtöbb jótékony hatással a borok közül. Aszúkóstolókon szoktam is a vendégeknek mondani, hogy ami a poharukban van, az a legjobb természetes B-vitamin és szelénforrás, tele számos más fontos nyomelemmel, sőt: jelentős mennyiségben tartalmaz szerotonint, vagy más néven boldogsághormont is.” Előbb a Dereszlánál Bai Edit irányítása mellett dolgozott, majd Villány a Vylyan Pincészetnél Ipacs Szabó István mellett elsajátíthatta a rozé- és vörösbor készítés technológiáját.
Több mint hét éve erősíti a Holdvölgy csapatát, ahol Berecz Stephanie-től vette át a stafétabotot. Az első önálló évjárata a 2013-as volt, akkor készítette el a Vision-t, furmint, hárslevelű és kabar fajták egyedi arányú házasításával. Ez annyira jól sikerült, hogy az összes bora közül erre a tételre a legbüszkébb! Tamás újító szellemiségét és kiváló stílusérzékét dicséri, hogy a Vision az elmúlt években elnyerte a hongkongi Decanter Asian Wine Awards aranyérmét, a San Franciscó-i világverseny dupla aranyérmét, emellett az amerikai Wine And Spirits magazintól 90 pontot, a texas-i TexSom International Wine Awards világversenyen pedig különdíjat kapott. A Vision mára a világ legkülönbözőbb nagyvárosaiban több mint húsz Michelin-csillagos étteremben is kóstolható. „Az utóbbi évek díjai közül azok, amelyekkel részben vagy egészben már Gincsai Tamás munkája is elismerésre került: a 2012-es és 2015-ös évjáratú Exaltation sárgamuskotály aranyérme és Top10 minősítése a Muscats du Monde világversenyen.
A Nyíregyházi Borest kóstoló borai:
Hold and Hollo UPPP 2019
Hold and Hollo Dry 2017
Holdvölgy Vision 2018
Holdvölgy Vision 2017
Holdvölgy Vision 2014
Holdvölgy Eloquence 2010
Holdvölgy Eloquence 2008
Holdvölgy Eloquence 2007
A rendezvényen a részvétel regisztrációhoz kötött, melyet e-mailen (cherryland@keletnet.hu, vagy igazgato@szatmarimuzeum.hu, ) keresztül, vagy telefonon Dr. Cservenyák László 30/903-071, SMS-ben, Messengeren, esetleg Viberen lehet megtenni!
A rendezvényen a borokhoz hideg borfalatkákat, házi sonkát, és tarját, füstölt kolbászt, sajtokat, péksüteményeket, a 383 The Kopjáry Water prémium ásvány és a Bakos Szikvíz szóda vizét szervírozunk kedves vendégeinknek.
A kóstoló végén, lehetőség lesz a megkóstolt borokból -akár nagyobb mennyiségben is - vásárolni!
A kóstoló ára: 8500 Ft
Érdeklődés, foglalás:
Dr. Cservenyák László 30/903-071
Információ: nyhborozo.hu, Facebook/nyhborozo.hu
Forrás: események fb. csoport
Helyi látnivalók
Helyi Programok / események
Bock Premium Kóstoló Mátészalkán
Programok
Klasszikusok köztéren
Programok
Érdekel Mátészalkai vigadozás Kökény Attilával!
Programok
Gróf Buttler Szabadtéri Borkóstolója
Programok
R&R Kutyaiskola 2. kezdő turnus
Programok
Holdvölgy Prémium Vertikális Kóstoló Mátészalkán
Programok
Jövőre! Dirty Sippers Fesztiválturné 2020 Mátészalka
Programok
II. BBQ vacsora Komplex Mátészalka
Programok
Jövőre! Dirty Sippers Fesztiválturné 2020 Mátészalka
Programok
További helyi programok / események »
Helyi szolgáltatók